Oto moja kolejna, smakowita i prosta propozycja specjalnie dla zabieganych. Od kiedy zrezygnowałem z masła, chętnie stosuję przeróżne pasty, z którymi można szybko przygotować kanapki. Osobiście, najbardziej lubię je z ciemnym pieczywem i dużą porcją świeżych warzyw. Jednak pasta z pieczonego bakłażana komponuje się równie doskonale z soczystym, dojrzałym granatem i odrobiną sezamu. Przygotowanie jej wymaga absolutnego minimum. Zapieczonego bakłażana należy zblendować z oliwą, czosnkiem, sokiem z cytryny i ulubionym ziołami. Ja użyłem szałwii, ale świetnie smakuje także z pietruszką, lub miętą. Doskonałym rozwiązaniem jest dodanie posiekanych orzechów. Na koniec należy jeszcze doprawić wszystko pieprzem i solą, a po wszystkim już tylko palce lizać i na trening. ;)
ENJOY YOUR MEAL!
Łukasz Pura, Run Easier
No nie wiem , mi mega komponuje się z pietruchą, z nacią oczywista…….. a na ciepło jest boski.
Z szałwią, miętą, petruchą, tymiankiem, możliwości jest wiele. Może być też gotowym sosem do makaronu ;)